Toimitusehdot
Normaalisti voimassa ovat seuraavat toimitusehdot, ellei tarjouksessa tai sopimuksessa ole toisin sovittu.
Apuväline Tukenan tekemä kirjallinen tarjous on voimassa tarjouksessa mainitun ajan. Mikäli sitä ei ole tarjouksessa ilmoitettu, on tarjous voimassa kahden (2) kuukauden ajan.
Tuotteen hinta on voimassa oleva vähittäismyyntihinta tai asiakaskohtainen tarjouksessa määritetty sopimushinta. Hinnat on ilmoitettu ALV 0%. Hinnat on ehdon FCA (Incoterms 2000) Sipoo mukaisesti ilman rahti- tai postituskuluja. Rahti- ja postituskulut, verot ja muut kulut lisätään tuotteiden hintaan, ellei ole toisin sovittu. Maksuehto on neljätoista (14) päivää netto laskun päiväyksestä, ellei toisin ole sovittu. Viivästyskorko korkolain mukaan. Apuväline Tukena pidättää oikeuden hinnan muutoksiin.
Tukena toimittaa tuotteet sopimuksessa sovittuun päivään mennessä. Toimitusaika on varastotuotteille noin 1-5 päivää, varastosta loppuneille tilattaville tuotteille noin 6-10 viikkoa.  Toimitusehto on FCA (Incoterms 2000) Sipoo (vapaasti rahdinkuljettajalla), ellei toisin ole sovittu. Mikäli asiakas ei järjestä kuljetusta itse, Tukena toimittaa tuotteet postilähetyksenä, rahtikuljetuksena valitsemansa kuljetuspalvelun kautta tai itse kuljettaen, erikseen sovittua korvausta vastaan. Vapauttamisperusteeksi (force majeure) katsotaan sellaisen sopimuksen täyttämisen estävä ja sopimuksen syntymisen jälkeen sattunut epätavallinen ja asiaan vaikuttava tapahtuma, jota sopijapuolten ei ole ollut syytä tai mahdollisuutta ottaa huomioon sopimusta tehtäessä ja joka on sopijapuolista riippumaton, eikä sen estävää vaikutusta voida poistaa ilman kohtuuttomia lisäkustannuksia tai kohtuutonta ajanhukkaa. Tällaisena tapahtumana pidetään sotaa, kapinaa, sisäistä levottomuutta, viranomaisen suorittamaa pakko-ottoa tai takavarikkoa julkiseen tarpeeseen, tuonti- tai vientikieltoa, luonnonmullistusta, yleisen liikenteen tai energianjakelun keskeytystä, työselkkausta tai tulipaloa tai muuta vaikutuksiltaan yhtä merkittävää ja epätavallista sopijapuolista riippumatonta syytä. Edellä mainistusta syystä johtuen on Tukenalla tai asiakkaalla mahdollisuus jatkaa toimitusaikaa niin paljon kuin kaikki tapaukseen vaikuttavat olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä kohtuullisena.
 
Asiakkaan tulee tarkastaa toimitus sen saavuttua ennen apuvälineen käyttöönottoa. Tuote tulee tarkastaa huolellisesti toiminnoiltaan ja varusteiltaan, verraten tilauksen sisältöön. Mahdolliset huomautukset tulee tehdä 8 vrk:n aikana uhalla, että asiakas muutoin menettää oikeuden vedota virheeseen tai puutteeseen. Tukena harkintansa mukaan joko korjaa viallisen tuotteen tai korvaa sen uudella tuotteella.
 
Mikäli asiakas haluaa palauttaa tai vaihtaa tuotteen, hänen täytyy olla ensin yhteydessä myyjään. Mikäli tuotteen palautuksesta sovitaan, tulee sen olla käyttämätön ja pakkauksen avaamaton, alkuperäinen ja ehjä. Palautus tapahtuu palauttajan vastuulla ja kustannuksella, mikäli myyjän kanssa ei ole toisin sovittu.
 
Tuotteen omistusoikeus siirtyy asiakkaalle hänen maksettuaan kauppahinnan kokonaisuudessaan.
Tuotteen vaaranvastuu siirtyy asiakkaalle sillä hetkellä, kun Tukena luovuttaa tuotteen postin tai rahdinkuljettajan kuljetettavaksi, tai itse toimitettuna tuotteen luovutushetkellä asiakkaalle.
Asiakas ei saa ilman Tukenan suostumusta käyttää, jäljentää, monistaa tai luovuttaa mitään asiapapereita tai käyttöohjeita, eikä antaa niistä tietoja kolmannelle henkilölle. Asiakirjat on palautettava Tukenan pyynnöstä ja kustannuksella.
EtusivuPyörätuolitToimitusehdotSuihkutuolitRollaattoritWC-korotuksetYhteystiedot ja palauteKeventävä mietelause